SP (Oss) reikt Kinderlintjes uit

Afgelopen donderdag 20 november omstreeks 19:00 werden voor de 8ste keer de SP Kinderlintjes uitgereikt aan die bijzondere kinderen die iets bijzonders hebben betekend voor de maatschappij. Bram van de Ven en Saskia Gerrits waren als Lakei gevraagd te komen helpen met het uitreiken van deze kinderlintjes samen met Burgemeester Wobine Buijs.

De uitreiking is druk bezocht door vele Ossenaren. Veel van deze kinderen die genomineerd waren wisten niet eens wat ze op het gemeentehuis moesten gaan doen. Voor hun was het een grote verrassing dat ze genomineerd waren voor een kinderlintje.

Een tijdje geleden konden ouders, juffen, meesters, opa’s, oma’s, tante’s, oom’s, vrienden of kennissen kinderen nomineren die iets bijzonders hebben betekend voor de maatschappij. De paar verhalen die Bram en Saskia zijn bijgebleven zijn o.a. een meisje die €4000,-  opgehaald had met een huifkar tocht voor haar beste vriendin die een botten ziekte had en een been gebroken had. Haar bot groeit niet meer aan dus was er geld nodig om haar te onderzoeken. Dit sponsorgeld is overgemaakt naar Bone4Kids. Naast deze sponsor actie was er ook een jongen die tot de dag van vandaag elke vrijdag naar Kerkdriel fietst om daar zijn oma te bezoeken. Gewoon omdat hij het leuk vindt. Verder was er ook een bijzonder moment want er was een meisje die familieleden had gered uit het water omdat ze bijna verdronken. Ook een meisje die elke dag een krantenwijk loopt en elke dag naar dezelfde vrouw zwaait maar op een dag haar niet kon zien zwaaien omdat de vrouw onwel op de grond zat en daarvoor 112 gebeld heeft.

Al met al zijn er zeker terechte lintjes uitgereikt en hopen we volgend jaar opnieuw bij deze uitreiking aanwezig mogen zijn.

Verslag van Brabants Dagblad: klik hier!

Ook D-tv schonk er aandacht aan. Bekijk hier het filmpje.

2014-11-20 21.11.48

Reacties