Keizerlijke kerst in de Lievekamp

Zondag 21 december stond een ensemble van de Verenigde Spelers te schitteren tijdens de Lievekamp Kerstspecial 2014. Een rijke middag gevuld met vele acts en optredens van diverse verenigingen als Acrogymteam Pleunie, Al Adalus, de Osse Opera, Popkoor Eigenwijs, Stadsharmonie KVA, de Slagwerkgroep van Muziekvereniging Hartog, The Voices of Heesch en het T’eXtpierement. Allemaal deden ze hun best om de Kerstspecial tot een grandioze show te maken.

Bram van de Ven, Carli Ariens, Irma Roefs, Dory Gielis en Carin Noorlander hebben het publiek dit jaar een kerstverhaal verteld van Paul Biegel. De keizerin wilde koste wat kost het kerstverhaal horen. De lakeien kregen de opdracht dit te zoeken, maar slaagden hier niet in. Zelfs de kapitein werd opgetrommeld om te gaan zoeken, maar ook hij kon de keizerin niet tevreden stellen. Tot een oude soldaat binnen kwam lopen die de keizerin de waarheid vertelde. De keizerin schopte hem op grappige wijze het kasteel uit, waarna iedereen door de keizerin uitgenodigd werd om met z’n allen aan tafel het kerstfeest te vieren. Tijdens het diner zou de keizerin het échte kerstverhaal vertellen.

Hieronder een geschreven bericht van één van onze leden die als lakei en als keukenmeid gespeeld heeft.

Carin NoorlanderDe keizerin bleek een omhooggevallen hartenkoningin te zijn, wat was iedereen bang van haar! Je kon de keizerin niet eens fatsoenlijk een kerstverhaal vertellen of je werd meteen naar de hoek gestuurd. De lakeien, de beeldschone hofdame, de kamerdienaar en de keukenmeid hebben dit geweten.

Zelfs de kinderen van het T’eXtpierement waren onder de indruk van de schreeuwlelijke keizerin.
Het was knap timen om van lakei snel naar de dikke keukenmeid over te gaan en om op tijd weer terug op het podium te staan. Irma en Carli gingen van lakei snel over naar hofdame of van lakei naar kamerdienaar. Ook van keurige kapitein naar een oude soldaat omkleden was uitdagend. Mijn medespelers vonden het dikmaakpak van de keukenmeid een mysterie en er werd dan ook flink in geknepen. Als team waren wij behoorlijk flexibel, op het laatste moment werd er nog tekst weggeschrapt omdat ons stuk te lang bleek te zijn. Dit werd echter goed d0or ons opgevangen.

Van de hoofdgast Angela Groothuizen hebben we helaas weinig meegekregen. We hebben gezellig met de hele groep afgesloten met een glaasje champagne. Het was erg leuk om te doen en toch geslaagd! Volgend jaar gaan we weer “shinen” in de Lievekamp als de Verenigde Spelers.

Carin Noorlander

Reacties