Een terugblik op ons jubileumjaar 2014

Bijna Oud en Nieuw, hoog tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat heeft 2014 de Verenigde Spelers gebracht? Het was het jaar van ons 70-jarig jubileum, een bijzonder jaar dus. Een paar hoogtepunten hieruit zijn de volgende:

  • We startten 2014 al goed. Jacqueline, Nienke, Saskia, Petra en Vera mochten op 06 januari het Lions Nieuwjaarsconcert presenteren. Het was een feest om de ritmische en poëtische teksten, geschreven door Peter van Aar, voor te dragen. De eerste keer voor sommigen van ons om met headset op te spelen, weer een ervaring rijker.
  • ‘Zoete zonden’ was het thema van de Osse Internationale Vrouwendag, die plaatsvond op 16 maart in het TBL. Dory, Saskia, Carin en Irma gaven daar acte de présence als prachtige geklede dames die zonden als luiheid en gulzigheid verbeeldden.
  • Intussen waren we al druk bezig met de repetities van onze jubileumvoorstelling Alice in (W)onderland. De jubileumcommissie organiseerde een geweldige werkzondag op 22 juni, waarin zang, improvisatie en spraak geoefend werden in verschillende workshops.
  • In augustus deed Saskia als Mol goede zaken in het ‘Wie is de Mol’-spel tijdens het werkweekend. De zondag werd nuttig gebruikt om met Sjef te repeteren.
  • Na de zomervakantie kwamen de data van onze drie voorstellingen al heel dichtbij. Hoe kan je Alice in (W)onderland op het Fantastival beter promoten dan met het theepartijtje van de ‘Hoedenmaker’ en ‘Maarten wiens naam Haas’ is. ? De kinderen deden enthousiast met de stoelendans mee met als ultieme prijs een vrijkaartje voor een van de voorstellingen.
  • Het absolute hoogtepunt van 2014 waren de voorstellingen op 04 en 05 oktober in de Groene Engel, waarbij de laatste voorstelling zelfs uitverkocht was! Iedereen genoot, de grote en kleine mensen in het publiek, onze regisseur en de spelers zelf.
  • Saskia en Bram waren als lakeien getuige van prachtige kinderverhalen van kinderen bij de uitreiking van de Kinderlintjes in het gemeentehuis.
  • We sloten dit jaar af met onze bijdrage aan de Lievekamp Kerstspecial van 21 december. Bram, Dory, Irma, Carin en Carli beeldden het mooie kerstverhaal van Paul Biegel op een prachtige manier uit. Een superslot van een mooi jubileumjaar.

Wat zal 2015 ons brengen? In iedere geval een nieuwe voorstelling in oktober 2015 met een vertrouwde regisseur, Sjef Smid. Op 05 januari gaan we fris en enthousiast weer van start met repeteren. We hopen jullie allemaal in oktober 2015 in de Groene Engel te zien!

Reacties