Voorstellingen

Het kabinet is op een geheime locatie bijeen voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. Een jonge, bevlogen presentatrice wil groen licht van de omroep krijgen voor een nieuw, journalistiek programma. De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding. Een maand later treffen de drie elkaar in een live talkshow op televisie. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien.

Gidsland (2017) is een actuele komedie over de Nederlandse identiteit. Over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wel iets op het spel staat?

Een alleenstaande vrouw die bij de Belastingdienst werkt, een freelancejournalist, een piloot en een marketingdirecteur bij BMW met haar man nemen deel aan een weekendje retraite. Stuk voor stuk zijn ze op zoek naar zichzelf, naar rust, wat ze onder de bezielende leiding van de begeleider van de meditatieworkshop hopen te vinden. Daarbij is acceptatie een belangrijke voorwaarde. Of draait het enkel om erkenning? Wordt de weg naar een betere balans gevonden? Zorgt dit weekend voor een nieuwe impuls?

In deze tragikomedie van Sandra Krens werken de deelnemers in verschillende oefeningen aan hun spirituele gezondheid door te luisteren, waarlijk te luisteren. Luisteren naar de ander en vooral naar hun innerlijke stem. Wie zoekt zal vinden. En wát vinden ze?

Heb je wel eens ooit midden in een sprookje moeten stoppen met lezen? Omdat het eten klaar staat? Of omdat het tijd is om te gaan slapen? Heb je enig idee wat dat betekent voor die sprookjesfiguren? Zij moeten het sprookje gewoon doorspelen. Hans is dit meer dan zat. Net op het punt dat hij met Grietje naar de heks gaat. Vanaf hier weigert hij door te spelen. De heks probeert het sprookje nog te redden. En door de komst van twee niet al te slimme boeven dreigt dit sprookje helemaal in de soep te lopen. Hoe moet het nu verder? En zullen ze nog wel allemaal lang en gelukkig leven? Kom naar deze familievoorstelling voor jong en oud!
Twee maanden geleden hebben Karlijn en Michel elkaar via Tinder ontmoet en nu al besluiten ze te gaan trouwen! Logisch! In deze leuke, ontroerende en vooral zeer herkenbare voorstelling zien we hoe familie, vrienden en ook de ambtenaar van de burgerlijke stand omgaan met hun voornemen.
De meesterlijke, komische thriller “De Spooktrein” vertelt over zes gestrande reizigers die noodgedwongen de nacht doorbrengen op een verlaten station alwaar ze geconfronteerd worden met de macabere legende van een spooktrein. De angst neemt toe waardoor de onderlinge verhoudingen binnen dit bonte gezelschap ernstig op de proef worden gesteld. En dan … is het twaalf uur … “De Spooktrein” was het allereerste toneelstuk van De Verenigde Spelers in 1944, het jaar van haar oprichting. Het diende als benefietvoorstelling voor de actie “Zuid helpt Noord” van het Rode Kruis: het bevrijde Zuiden zamelde geld in voor het nog bezette Noorden.