2016 | Happy Garden

2016 | Happy Garden

Tekst: Tjeerd Bischoff

Regie: Peter van Aar & Dorette Ploegmakers

“Happy Garden”, een absurde tragikomische montagevoorstelling over gemis, vervlogen dromen, liefde, irritaties en telefoons. Een stuk over liefde op verschillende leeftijden. We maken kennis met Tinus en Frieda; die in een ver verleden als “De Vliegende Panters” van bruggen sprongen. Met gevaar voor eigen leven tot het vermaak van het publiek.

Nu is Tinus bijna blind en Frieda loopt heel slecht en begint in de war te raken. Ze zitten te wachten tot ze opgehaald worden voor het kerstdiner door hun oudste zoon Wietze. Hij komt echter niet opdagen. In de tijd dat ze zitten te wachten nemen we een kijkje in de levens van Wietze en de andere kinderen en de kleinkinderen. Ze zijn allemaal druk met hun eigen liefdes, eenzaamheid en menselijk onvermogen. Het is Frieda’s grootste wens om nog één keer te springen…

De auteur van “Happy Garden”, Tjeerd Bischoff, studeerde Geschiedenis aan de UvA. Ging daarna naar de Amsterdamse Toneelschool waar hij in 1987 afstudeerde. Werkte als freelance-acteur en begon ondertussen te schrijven. In het begin voor eigen projecten, later kreeg hij opdrachten van anderen. In zijn stukken balanceert hij op de grens van het realistische en het absurde.

De regie van deze productie is in handen van Peter van Aar en Dorette Ploegmakers van P.A. Producties. Zij produceren, regisseren en schrijven theaterproducties in opdracht en op eigen initiatief. Zo is “In de basis”, de musical over het leven van Ruud van Nistelrooy van de hand van P.A. Producties, evenals de wervelende musical “Marquant Piquant”. Daarnaast mocht hun regie-saus onlangs over “Het Narrenschip”, de “Hartog Proms” en gaven zij vorm aan de presentatie van ‘Theaterchor Niederrhein’ in Kevelaer (D).

Reacties